Naturen og det kreative har altid fyldt meget

Kreativiteten har altid spiret og levet i mig både som barn og
voksen, ligesom naturen altid har fyldt meget i mit liv.
I mit kreative virke inspireres jeg af naturens frydefylde liv
og af årstiderne, roen og skønheden derude.

Som barn følte jeg, at jeg al for tit blev slæbt med i skoven af mine naturglade forældre, ligesom vi altid skulle campere og bo i telt i ferierne. De ønskede at være tæt på naturen og dyrke udelivet som familie. Dengang syntes jeg selv, at det kammede lidt over, men i dag ser jeg det kun som en smuk barndomsgave, som knyttede mig tæt til naturen. 

Jeg bor tæt op af skovområdet Tokkekøb Hegn i Allerød, hvor jeg tit går ture. Ofte alene for bedre at kunne være tilstede i nuet og sanse, føle,  se og lytte. Jeg tiltrækkes af de fine vibrationer og af de beroligende lyde og dufte, og nyder ture ved både sø, strand og skov. Naturen er min direkte inspirationskilde, der giver mig ideer og sætter fut min kreativitet.

På min egen indre rejse, hen mod at finde mig selv og balancen i livet, mærker jeg også i min kunstneriske udtryksform, at jeg arbejder med at skabe noget lignende. Jeg søger efter en balance imellem det lyse og det mørke samt det blide og feminine contra det rå og maskuline. Alt sammen noget, som giver kontrast og er med til at frembringe harmoni og samspil i motivet.  

Jeg ønsker at bidrage med kunst og kunsthåndværk, der skiller sig lidt ud fra mængden. Min drivkraft ligger i at skabe noget helt fra bunden, hvor jeg kan sætte mit eget unikke præg på udformningen – og skabe noget, som energimæssigt kan live beskueren op. 

ANNE TOXVÆRD

Autodidakt kunstmaler siden 2010

Annes lyst til at skabe og udtrykke sig kreativt har altid været et stort omdrejningspunkt hele livet. Et ophold på Institut for kunstterapi  åbnede vejen for maleriet og fik sat fut i penslerne.

Som barn af en kreativ mor, der arbejdede i børnehave og lavede masser af håndarbejde samt klip og klister, smittede dette naturligt af på Anne i barndommen. Men den helt store kreative åbning kom først i voksenlivet efter et selvudviklingsforløb på institut for kunstterapi i Gadbjerg. 

Forløbet foregik i forbindelse med, at Anne tog en lifecoach uddannelse, hvor temaet var livskunst, og en mulighed for at skabe mere balance og ro i livet, lytte indad og træffe valg med hjertet. Anne fortæller:  “Vi var en temmelig stor gruppe på 25 deltagere. For at ryste os sammen var der indlagt et fælles sommerophold på ‘Institut for Kunstterapi. Her skulle vi arbejde med at mærke os selv og male vores følelser ud”. 

En ny kreativ verden åbnede sig
Arbejdet med at åbne op for uforløste følelser i den kunstterapeutiske proces foregik på store stykker papirer. “Og jeg skal da lige love for, at hverken pensler, vand eller farver stod stille”, griner Anne. “Det var en rigtig god øjenåbner, og forløsende at få bearbejdet gammelt følelsesmæssigt skrald, som flere af os enten bevidst eller ubevidst havde undertrykt i en lang periode af vores liv”.   

Alt i alt en spændende fordybelsesproces, og noget som samtidig fik sat gang i Annes lyst til at forsætte med at male, efter hun kom hjem. Et nyt kreativt univers åbnede sig, og lige siden har Anne og penslerne været udadskillelige.

Årene derefter er gået med at dygtiggøre sig gennem utallige kurser og undervisning hos flere anerkendte kunstnere. Se Annes kunstneriske CV her

Mere tid til passionen
Sideløbende har Anne alle årene haft en karriere i erhvervslivet, som tog en drejning i starten af 2017, hvor sekretærjobbet i en ingeniørvirksomhed blev nedlagt grundet fusion med en anden virksomhed. Herefter valgte Anne at forfølge de passionerede kreative idéer. Siden har Anne afprøvet et væld af kreative teknikker og har udviklet sig hen mod sin helt egen kunstneriske stil. 

Abstrakte motiver
Anne maler med akryl og laver både naturalistiske og abstrakte motiver, hvor naturen og dens elementer indgår og gengives i udtryk, der både er energifyldte, farverige og bevægende. Også fotos taget i skov og natur gengives på print i mindre oplag. 

Unika kunsthåndværk
Med det unikke for øje har Anne endvidere skabt nogle farverige mønstre, som hun dekorerer på bl.a. forskellige træbordplader. Mønstrene figurerer også på en mindre serie af malerier på lærred og papir. Mønstrene er unika og er malet i hånden med godt øje for detaljen. Desuden er hvert mønster nøje gennemtænkt i farvevalget, og ikke to borde er ens. 

Du kan følge Annes Facebook kunst side her: 

https://www.facebook.com/annetoxkunst/