Naturen og det kreative har altid fyldt meget

Kreativiteten har altid levet et vildt liv i mig både som barn og
voksen, ligesom naturen altid har fyldt meget i mit liv.
I mit kreative virke inspireres jeg af naturens frydefylde liv
og af årstiderne, roen og skønheden derude.

Som barn syntes jeg, at jeg al for tit blev slæbt med i skoven af mine naturglade forældre, og i ferierne skulle vi altid campere og bo i telt. De nød at være tæt på naturen og dyrke udelivet. I dag ser jeg det kun som en smuk barndomsgave, de gav mig, og jeg kan slet ikke lade være med at søge inspiration, ro og fordybelse derude. Jeg tiltrækkes af de fine vibrationer, som sanses i naturen, og jeg nyder ture ved sø, strand og skov.

Jeg bor tæt op af skovområdet Tokkekøb Hegn i Allerød, hvor jeg tit går ture. Ofte alene for bedre at være tilstede og sanse, mærke, lytte, se, føle og fornemme naturens liv og røren på sig. Det giver mange gode ideer og sætter liv i min kreativitet.

På min egen rejse mod at finde mig selv og balancen i livet mærker jeg også i min kunstneriske udtryksform, at jeg arbejder med at skabe noget lignende. Jeg søger fx efter balance i det lyse og det mørke, det blide og feminine contra det rå og maskuline. Det giver god kontrast og er med til at frembringe et harmonisk samspil i motivets elementer.

Jeg drages af at skabe noget helt fra bunden, hvor jeg samtidig kan sætte mit helt eget unikke præg. Jeg vil gerne bidrage med kunst, som skiller sig lidt ud og samtidig er energifyldt, farverigt og bevægende og kan live beskueren op. Mit mål er at skabe noget smukt hver eneste gang. Senest har jeg udviklet en serie af mindre malerier “Living nature”, hvor naturens liv og bevægelse er temaet. Også kunstborde med forskellige unikke mønster samt naturfotoserier er noget, som jeg har taget ind under min vifte af kreative udfoldelser.

ANNE TOXVÆRD

Autodidakt kunstmaler siden 2010

Annes lyst til at skabe og udtrykke sig kreativt har altid været et stort omdrejningspunkt i hendes liv. Et ophold på Institut for kunstterapi  åbnede vejen og fik sat fut i maleriet.

Som barn af en kreativ mor, der arbejdede i børnehave og lavede masser af håndarbejde, smittede dette naturligt af på Anne i barndommen. Men den helt store kreative åbning kom først i voksenlivet efter et selvudviklingsforløb på institut for kunstterapi i Gadbjerg. 

Selvudviklingsforløbet var kombineret med en lifecoach uddannelse, som skulle hjælpe Anne og de andre deltagere med at balancere bedre i livet og træffe bevidste valg med hjertet. “Vi var en temmelig stor gruppe på 25 deltagere. For at ryste os sammen var der indlagt et fælles sommerophold på ‘Institut for Kunstterapi”, fortæller Anne. “Her skulle vi arbejde med at mærke os selv og male vores følelser ud”. 

En ny kreativ verden åbnede sig
Arbejdet med at åbne op for de uforløste følelser i den kunstterapeutiske proces foregik på store stykker papirer. “Og jeg skal da lige love for, at hverken pensler, vand eller farver stod stille for mig”, griner Anne. “Det var en rigtig god øjenåbner, og befriende at få bearbejdet noget af det følelsesmæssige, som flere af os enten bevidst eller ubevidst havde undertrykt i en lang periode af vores liv”.   

Det var en spændende fordybelsesproces, som samtidig fik sat gang i Annes lyst til at forsætte med at male, da hun kom hjem. Et nyt kreativt univers havde åbnet sig, og lige siden har Anne og penslerne været udadskillelige. Årene derefter er gået med at dygtiggøre sig gennem utallige kurser og undervisning hos flere anerkendte kunstnere. Se Annes kunstneriske CV her

Mere tid til passionen
Sideløbende har Anne alle årene haft en karriere i erhvervslivet, som tog en drejning i starten af 2017, hvor sekretærjobbet blev nedlagt grundet fusion med en anden virksomhed. Herefter skulle drømmen om at forfølge de passionerede kreative idéer have førsteprioritet. Det gav mulighed for at afprøve et væld af nye kreative teknikker, og Anne fik udviklet sig hen mod sin helt egen personlige kunststil. 

Abstrakte motiver
Anne maler med akryl og laver hovedsagligt abstrakte motiver, hvor naturen og dens elementer indgår og gengives i udtryk, der er både energifyldte, farverige og bevægende. Også fotos taget i skov og natur gengives på print i mindre oplag. 

Unika kunsthåndværk og designs
Med det unikke for øje har Anne også designet nogle farverige mønstre, som hun maler på træbordplader. Bordene laves med tilhørende smedejernstel, som en lokal smed står for. De dekorative mønstre figurerer også på en mindre serie af malerier. Alt er malet i hånden og med øje for detaljen. Desuden er hvert mønster nøje gennemtænkt i farvevalget, og der er ikke to borde, som er ens. De små unika borde er af høj kvalitet og passer fint sammen med malerierne, der derved kan mixes på kryds og tværs.

Følg med på Annes kunst Facebook side her:

https://www.facebook.com/annetoxkunst/