Anne Toxværd

Autodidakt kunstner siden 2010

Alsidig kunstner 

Jeg laver både naturalistiske landskabsmalerier, men også abstrakte motiver af naturelementer og universets magiske liv. Mit mål er at skabe kontrastfyldte møder ved brug af forskellige udtryk, farver og former. Altid med øje for detaljen, og med friskhed og spræl i farverne.

I processen arbejder jeg med at  frembringe bevægende udtryk og skabe energifyldte og farverige kunstværker, som kan vække noget i beskueren.

Jeg maler med akryl på både store og små lærreder samt på papir i mindre formater, som indrammes under glas. Også udformning af mindre unika kunstborde med hånddekorerede mønstre ligesom naturfotos af skov og træer er noget af det, jeg bidrager med i mit virke som alsidig og nytænkende kunstner.

Naturen og kreativtiten har fulgt mig hele livet

Som barn var jeg tit i skoven med mine naturglade forældre. De elskede at være tæt på naturen og dyrke udelivet, så vi camperede meget og boede i telt i sommerferierne. 

Det var skønt at lege i naturen og bygge huler, bade ved stranden og finde muslinger. Som teenager synes jeg dog, at det kammede lidt over med de mange skovture. Men som voksen er jeg meget taknemmelig og ser det kun som en smuk barndomsgave, mine forældre gav mig.

I dag bor jeg nær Tokkekøb Hegn i Allerød. Et skovområde, hvor jeg dagligt går ture og nyder naturen. Jeg tiltrækkes af de fine energier, af stilheden og af de beroligende lyde og skønne dufte og farver derude – ligesom jeg også drages af sø, hav og vand.

Disse fordybende stunder vækker noget i mig og er med til at give liv og inspiration til mine kreative ideer. 

Inspired by nature and always in a flow of being alive and kicking

- Anne Toxværd

PORTRÆT AF ANNE TOXVÆRD

Historien bag

Den livslange kreativitet blev udfoldet på lærredet, da
Anne som autodidakt kunstner satte sit første penselsstrøg i 2010.
Få et indblik i hvordan det hele startede i nedenstående artikel.

Som barn elskede Anne Toxværd at tegne, og med en kreativ mor, der arbejdede i børnehave og lavede håndarbejde samt klip og klister, smittede det naturligt af på Anne i barndommen. Men den helt store kreative åbning kom først i voksenlivet efter et ophold på Institut for kunstterapi i Gadbjerg. Forløbet var et led i, at Anne deltog i en lifecoach uddannelse, hvor temaet var at kigge indad og fokusere mere på at skabe ro og balance i livet.

Kunstterapien åbnede en ny kreativ verden
Arbejdet med at skulle åbne op for uforløste følelser i den kunst-terapeutiske proces foregik på store stykker papirer. “Og jeg skal da lige love for, at hverken pensler, vand eller farver stod stille”, griner Anne. “Det var en rigtig god øjenåbner, og forløsende at få bearbejdet gammelt følelsesmæssigt skrald, som flere af os enten bevidst eller ubevidst havde undertrykt i en lang periode af livet”.

Alt i alt en spændende fordybelsesproces, som samtidig fik sat gang i Annes passion for maleriet, og siden har hun og penslerne været udadskillelige.

Mere tid til passionen
Sideløbende har Anne alle årene haft en karriere i erhvervslivet. Livet tog dog en drejning i starten af 2017, hvor sekretærjobbet i en større ingeniørvirksomhed blev nedlagt grundet fusion med en konkurrent. Herefter valgte Anne at forfølge de passionerede kreative idéer. “Det gav mig tiden til at afprøve et væld af kreative ideer og teknikker, hvilket samtidig har udviklet min håndværksmæssige kunnen og kunstneriske udtryksform”,  fortæller Anne, som alle årene har brugt tiden på at dygtiggøre sig. Se hendes kunstneriske CV her.

Både abstrakt og naturalistisk kunst samt naturfotos
Anne maler med akryl og laver både naturalistiske og abstrakte motiver, hvor naturen og dens elementer indgår og gengives i udtryk, der både er energifyldte, farverige og bevægende. Også fotos taget i skov og natur gengives på print i mindre oplag. 

Unika kunsthåndværk
Med det unikke for øje har Anne endvidere skabt nogle farverige mønstre, som hun hånddekorerer på bl.a. forskellige træbordplader, som en lokal smed laver stel til. Mønstrene figurerer også på en mindre serie af malerier på lærred og papir. Desuden er hvert mønster nøje gennemtænkt i farvevalget, og ikke to borde er ens.

Du kan se mere på Annes Facebook kunst side her:
https://www.facebook.com/annetoxkunst/