Anne Toxværd

Anne Toxværd

AUTODIDAKT KUNSTNER SIDEN 2010

Alsidig kunstner

Jeg laver både naturalistiske landskabsmalerier og også abstrakte motiver af brudstykker fra naturen og universets magiske liv.

Både på store og små lærreder samt på papir i mindre formater, som indrammes under glas.

I maleprocessen arbejder jeg på at skabe spændende motiver ved brug af forskellige kontrastfyldte elementer i formvalget. Altid med øje for detaljen og med friskhed og spræl i farverne. 

Også design af mindre unika kunstborde med hånddekorerede mønstre er noget af det, jeg har taget ind på min kreative palette som alsidig og nytænkende kunstner. Ligesom fotokunst af naturmotiver er noget af det seneste, der har fundet vej ind på mit kunstneriske CV.  

At skabe smuk, unik og energigivende kunst er målet og drivkraften bag mit kreative arbejde.

Naturen inspirerer og giver liv til min kreativitet

Naturen er en stor inspirationskilde for mig og har altid haft en stor plads i mit liv.

Som barn var jeg tit i skoven med mine naturglade forældre. De elskede at være tæt på naturen og dyrke udelivet. Vi camperede meget, og i sommerferierne boede vi for det meste i telt rundt omkring i Danmark. 

Det var skønt at lege i naturen og bygge huler (dem har jeg bygget rigtig mange af), bade ved stranden og samle skaller og muslinger.

Som teenager var det kammeraterne som trak mest. Så de mange ture i skoven synes jeg på det tidspunkt kammede lidt over, men som voksen ser jeg det kun som en berigende og smuk barndomsgave, mine forældre gav mig.

I dag bor jeg nær Tokkekøb Hegn i Allerød. Et skovområde, hvor jeg tit går ture og nyder naturen. Jeg tiltrækkes af de fine og groundende energier, af træerne, af stilheden og de beroligende lyde samt de skønne dufte og farverne, som fryder så langt øjet rækker.

Jeg har også altid har været draget af sø, hav og vand, da det vækker barndomsminder fra ture ved Vesterhavet og de mange weekendbesøg hos min farmor og farfar, der havde hus og have ned til en skøn idyllisk lille sø.  

Fordybende stunder i naturen er ren grounding, og det vækker noget i mig, som giver liv og næring til mine kreative ideer.

Inspired by nature and always in a flow of being alive and kicking

- Anne Toxværd

PORTRÆT AF ANNE TOXVÆRD

Historien bag

Den livslange kreativitet blev udfoldet på lærredet, da Anne som autodidakt kunstner satte sit første penselsstrøg i 2010. Få et indblik i hvordan det hele startede i nedenstående artikel.

Som barn elskede Anne Toxværd at tegne, og med en kreativ mor, der arbejdede i børnehave og lavede håndarbejde samt klip og klister, smittede det naturligt af på Anne i barndommen. Men den helt store kreative åbning kom først i voksenlivet efter et ophold på Institut for kunstterapi i Gadbjerg. Forløbet var et led i, at Anne deltog i en lifecoach uddannelse, hvor temaet var at kigge indad og fokusere mere på at skabe ro og balance i livet.

Kunstterapi åbnede en ny kreativ verden
Arbejdet med at skulle åbne op for uforløste følelser i den kunstterapeutiske proces foregik intuitivt og på store stykker papirer. “Og jeg skal da lige love for, at hverken pensler, vand eller farver stod stille”, griner Anne. “Det var en rigtig god øjenåbner og forløsende at få bearbejdet gammel følelsesmæssig bagage, som flere af os enten bevidst eller ubevidst havde undertrykt det meste af livet”. Alt i alt en spændende fordybelsesproces, som skabte forandring og forvandling og satte samtidig gang i Annes passion for maleriet. Siden har hun og penslerne været udadskillelige.

Billedtekst: Undervisning på Holbæk Kunsthøjskole (foto fra 2013)

Mere tid til passionen
Ved siden af sit kreative virke har Anne Toxværd haft job sideløbende. Livet tog dog en drejning i starten af 2017, hvor sekretærjobbet i en større ingeniørvirksomhed blev nedlagt grundet fusion med anden virksomhed. Derefter valgte Anne i en længere periode at bruge ekstra tid på at fokusere  på de passionerede kreative idéer. “Jeg fik mere tid til at afprøve et væld af kreative ideer og teknikker, hvilket samtidig udviklede min håndværks-mæssige kunnen og kunstneriske udtryksform”,  fortæller Anne, der har brugt mange år på at dygtiggøre sig inden for kunstudformning

Se Anne Toxværds kunstneriske CV her.

Både abstrakt og naturalistisk kunst samt naturfotos
Anne maler med akryl og laver både naturalistiske og abstrakte motiver, hvor naturen og dens elementer indgår og gengives i udtryk, der både er energifyldte, farverige og bevægende. Også fotokunst af motiver fra skov og natur gengives på lærred og plakattryk i mindre oplag. 

Unika kunsthåndværk
Med det unikke for øje har Anne Toxværd endvidere skabt nogle farverige mønstre, som hun hånddekorerer på blandt andet forskellige træbordplader, som en lokal smed laver stel til. Mønstrene figurerer også på en mindre serie af malerier på lærred og papir. Hvert mønster er nøje gennemtænkt i farvevalget, og ikke to borde er ens.

Se mere på Facebook under Anne Toxværd Kunst, link her:
https://www.facebook.com/annetoxkunst/