Naturen og kilden til det kreative har fulgt mig hele livet 

Som barn var jeg tit i skoven med mine naturglade forældre, ligesom vi i sommerferien camperede og altid boede i telt. De elskede at være tæt på naturen og dyrke udelivet som familie.

Det var skønt at lege i naturen og bygge huler, bade og finde muslinger. Som teenager synes jeg dog, at det kammede lidt over, for jeg ville noget andet. Men som voksen er jeg meget taknemmelig og ser det kun som en smuk barndomsgave.

Jeg bor tæt op af Tokkekøb Hegn i Allerød. Et skov-område, hvor jeg tit lufter mig selv og går ture. Jeg tiltrækkes af de fine energier, af stilheden og af de beroligende lyde og skønne dufte derude – ligesom jeg også drages af sø, hav og vand.

Sansende stunder er med til at give liv og inspiration til mine kreative ideer.   

 

Inspired by nature and always in a
 flow of being alive and kicking

– Anne Toxværd 

ANNE TOXVÆRD

Autodidakt billedkunstner siden 2010

Lysten til at skabe og udtrykke sig kreativt har altid været et stort omdrejningspunkt i Annes liv. Et ophold på Institut for kunstterapi blev startskuddet på den kunstneriske rejse

Som barn elskede Anne at tegne og med en kreativ mor, der arbejdede i børnehave og lavede masser af håndarbejde samt klip og klister, smittede det naturligt af på Anne i barndommen. Men den helt store kreative åbning kom først i voksenlivet efter et ophold på Institut for kunstterapi i Gadbjerg. 

Forløbet var et led i, at Anne deltog i en lifecoach uddannelse, hvor temaet var at kigge indad og fokusere mere på at skabe ro og balance i livet.  

Kunstterapien åbnede for en ny kreativ verden 
Arbejdet med at skulle åbne op for uforløste følelser i den kunstterapeutiske proces foregik på store stykker papirer. “Og jeg skal da lige love for, at hverken pensler, vand eller farver stod stille”, griner Anne. “Det var en rigtig god øjenåbner, og forløsende at få bearbejdet gammelt følelsesmæssigt skrald, som flere af os enten bevidst eller ubevidst havde undertrykt i en lang periode af livet”.   

Alt i alt en spændende fordybelsesproces, som samtidig fik sat gang i Annes passion for maleriet, og siden har Anne og penslerne været udadskillelige.

Årene derefter er gået med at dygtiggøre sig gennem utallige kurser og undervisning hos flere anerkendte kunstnere. Se Annes kunstneriske CV her

Mere tid til passionen
Sideløbende har Anne alle årene haft en karriere i erhvervslivet. Livet tog dog en drejning i starten af 2017, hvor sekretærjobbet i en større ingeniør-virksomhed blev nedlagt grundet fusion med en konkurrent. Herefter valgte Anne at forfølge de passionerede kreative idéer. “Det gav mig tiden til at afprøve et væld af kreative ideer og teknikker, hvilket samtidig har udviklet min håndværksmæssige kunnen og kunstneriske udtryksform”, fortæller Anne.

Abstrakte motiver
Anne maler med akryl og laver både naturalistiske og abstrakte motiver, hvor naturen og dens elementer indgår og gengives i udtryk, der både er energifyldte, farverige og bevægende. Også fotos taget i skov og natur gengives på print i mindre oplag. 

Unika kunsthåndværk
Med det unikke for øje har Anne endvidere skabt nogle farverige mønstre, som hun hånddekorerer på bl.a. forskellige træbordplader. Mønstrene figurerer også på en mindre serie af malerier på lærred og papir. Mønstrene er unika og er malet med godt øje for detaljen. Desuden er hvert mønster nøje gennemtænkt i farvevalget, og ikke to borde er ens. 

Du kan se mere på Annes Facebook kunst side her:
https://www.facebook.com/annetoxkunst/